Κλειώ Φανουράκη

Δρ. Θεατρολογίας – Θεάτρου/Δράματος στην εκπαίδευση

Η Κλειώ Φανουράκη είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Παν. Πατρών στον τομέα της θεατρολογίας και του θεάτρου/δράματος στην εκπαίδευση. Διδάσκει, με τη σύμβαση Π.Δ 407/80, τα μαθήματα της Διδακτικής του Θεάτρου για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Παν. Πατρών (2007-2015) και είναι μέλος Σ.Ε.Π Μεταπτυχιακού προγράμματος «Θεατρικές Σπουδές» Ανοικτού Παν. Κύπρου. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Παν. Αθηνών, της Δραματικής Σχολής του Γιώργου Αρμένη, του Τμήματος Κινηματογράφου του Παν. του Greenwich της Αγγλίας (με το New York College της Αθήνας) και του Μεταπτυχιακού Τμήματος του Παν. του Ηull ‘Θέατρο και Σύγχρονη Πρακτική’.

Η διδακτορική της διατριβή στο πεδίο της διδασκαλίας της αρχαίας και νέας ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας μέσω της θεατρικής αγωγής μελετά εις βάθος τη δυνατότητα της διδακτικής των φιλολογικών μαθημάτων μέσω της ειδικής διδακτικής του θεάτρου στην εκπαίδευση. Τα τρέχοντα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στη διδακτική της γλώσσας και της λογοτεχνίας μέσα από τη θεατρική αγωγή και στη διδακτική του θεάτρου και του κινηματογράφου σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Άρθρα και διαλέξεις της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και τόμους βιβλίων.

Έχει σκηνοθετήσει διαδραστικές παραστάσεις θεάτρου, φεστιβάλ και μικρού μήκους ταινίες. Στο στάδιο αυτό ολοκληρώνει την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Χωραφά.