Δημήτρης Μυλωνάκης

Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, τμήμα Οικονομικών Επιστημών και Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ο κ. Μυλωνάκης είναι Kαθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έκανε τις βασικές και μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, όπου εκπόνησε και τη διδακτορική διατριβή του. O κ. Μυλωνάκης έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά του κλάδου του και είναι συγγραφέας ή επιμελητής τεσσάρων βιβλίων.

Είναι ιδρυτικό μέλος και Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Προώθηση της Πολιτικής Οικονομίας (International Initiative for Promoting Political Economy – IIPPE), ιδρυτικό μέλος της World Interdisciplinary Network for Institutional Research (WINIR), Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Πολιτικής Οικονομίας (ΕΕΠΟ), ενώ έχει διατελέσει και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εξελικτικής Πολιτικής Οικονομίας (European Association for Evolutionary Political Economy – EAEPE).

Δύο από τις μονογραφίες του κ. Μυλωνάκη έχουν βραβευτεί με διεθνή βραβεία: το Gunnar Myrdal Prize για τη μονογραφία “From Political Economy to Economics”, και το βραβείο Deutcher Memorial Prize για τη μονογραφία “From Economics Imperialism to Freakonomics”, και τα δύο από κοινού με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Ben Fine.

Εισηγήσεις

Οικονομία

Οικονομική Κρίση και Οικονομική Επιστήμη


Δημήτρης Μυλωνάκης

Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, τμήμα Οικονομικών Επιστημών και Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Κρήτης