Χλόη Μπάλλα

Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχαίας Φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης (Tμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών)

Η Χλόη Μπάλλα είναι επίκουρη καθηγήτρια αρχαίας φιλοσοφίας /διδάσκει αρχαία φιλοσοφία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης (Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στα κείμενα της σοφιστικής παράδοσης, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, και των ιατρικών συγγραφέων.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου Πλατωνική Πειθώ: από τη ρητορική στην πολιτική (εκδόσεις Πόλις, 1997), ενώ έχει επιμεληθεί τους τόμους: Φιλοσοφία και ρητορική στην κλασική Αθήνα (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, 2008), Θάνατοι φιλοσόφων στην αρχαιότητα (σε συνεργασία με τον Γιώργο Ζωγραφίδη και την Παρασκευή Κοτζιά, ειδικό τεύχος του περιοδικού Υπόμνημα στη φιλοσοφία, 2010), και Plato’s Academy: A History (σε συνεργασία με τον Παύλο Καλλιγά, την Έφη Μπαζιωτοπούλου και τον Βασίλη Καρασμάνη, υπό έκδοση από το Cambridge University Press).

Συμμετείχε στο πρόγραμμα της νεοελληνικής μετάφρασης των έργων του Αριστοτέλη (με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος) με την Αθηναίων Πολιτεία (με πρόλογο και ιστορικό σχολιασμό του Robert W. Wallace).

Εισηγήσεις

Αρχαία Ελληνικά

Δεν θα το βρεις: το δαχτυλίδι του Γύγη και οι «σοφιστικές» του καταβολές


Χλόη Μπάλλα

Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχαίας Φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης (Tμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών)