Διαθέσιμες πλέον στο website μας είναι οι μαγνητοσκοπημένες εισηγήσεις, οι συνεντεύξεις και το υποστηρικτικό υλικό του διήμερου επιμορφωτικού σεμιναρίου «Από την Έρευνα στη Διδασκαλία» του πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών:

Οι Σέρρες είχαν ως ο τελευταίος σταθμός των επιμορφωτικών Σεμιναρίων 2016-2017 «Από την Έρευνα στη Διδασκαλία», που διοργανώνει το Future Library και το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους Πηνελόπη Τζιόκα και Ιωάννη Κιορίδη.

Από το 2012 το Future Library και το ΚΙΚΠΕ εξακολουθούν να εμπλουτίζουν με νέες εκδόσεις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας. Μέχρι σήμερα έχουν εμπλουτιστεί 60 βιβλιοθήκες με περισσότερα από 20.000 βιβλία. Τα σεμινάρια του τρίτου κύκλου πραγματοποιήθηκαν ήδη στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας και στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» και συγκέντρωσαν μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών καταδεικνύοντας για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον που υπάρχει για επιμόρφωση των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης.

Τα Σεμινάρια των Σερρών περιλαμβάνουν τέσσερις κύκλους μαθημάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος: Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά, Ιστορία και Οικονομία, βασιζόμενα στα αποτελέσματα της έρευνάς των εισηγητών. Εκτός από καθηγητές της δευτεροβάθμιας, τα θέματα που θα αναλυθούν ενδιαφέρουν σχολικούς συμβούλους, καθηγητές φροντιστηρίων, άνεργους καθηγητές, φοιτητές, καθώς και το ευρύτερο κοινό.

Η «ηλεκτρονική βιβλιοθήκη» του προγράμματος έχει συγκεντρώσει σημαντικό υλικό καθώς όλες οι εισηγήσεις των σεμιναρίων ανεβαίνουν στην πλατφόρμα διαδικτυακής μάθησης edu.futurelibrary.gr και βρίσκονται στη διάθεση των ενδιαφερομένων.