Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Future Library συνεργάζεται με το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) και τους κατά τόπους σχολικούς συμβούλους για τη διοργάνωση των επιμορφωτικών σεμιναρίων «Από την έρευνα στη διδασκαλία» που αφορούν τέσσερεις κύκλους μαθημάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος: Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά, Ιστορία, και Οικονομία.

Τα σεμινάρια έχουν αναλάβει διακεκριμένοι ερευνητές που υπηρετούν σε πανεπιστήμια και σε επιστημονικά ιδρύματα της χώρας. Σκοπός τους είναι να ενημερώσουν εκπαιδευτικούς Μέσης Εκπαίδευσης, καθηγητές φροντιστηρίων, άνεργους καθηγητές, σχολικούς συμβούλους αλλά και το ευρύτερο κοινό, για τις μεθόδους και τα πορίσματα της επιστημονικής τους έρευνας.

Τα σεμινάρια χρηματοδοτούνται από το ΚΙΚΠΕ και συνδιοργανωτές είναι οι κατά τόπους βιβλιοθήκες, που είναι συνδεδεμένες και συνεργάζονται με το πρόγραμμα  Future Library.

Από το 2012 μέχρι σήμερα το Future Library συνεργάζεται με το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.), εμπλουτίζοντας τις συλλογές των Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης και κατά τα έτη 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 έχουν εμπλουτιστεί οι συλλογές 60 Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών σε όλη τη χώρα με πάνω από 20.000 βιβλία συνολικά.

12
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ
10
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
30
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ
48
ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
1229
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

To Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) ιδρύθηκε το 1988 με σκοπό την προσφορά κοινωνικού έργου, την υποστήριξη δράσεων στον εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό τομέα σε συνεργασία με συναφείς φορείς και ιδρύματα, τον εμπλουτισμό βιβλιοθηκών και την αξιοποίηση συλλογών και αρχείων που διαθέτει. Στα χρόνια της λειτουργίας του έχει οργανώσει εκθέσεις, διαλέξεις και συνέδρια, έχει συμβάλλει στην έκδοση βιβλίων και πρακτικών συνεδρίων, ενώ συστηματικά συμμετέχει στην διοργάνωση κύκλων μαθημάτων και ομιλιών σε συνεργασία με άλλους φορείς (Future Library, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία κ.ά.).  Aπό το 2012 συμμετέχει στο πρόγραμμα του οργανισμού Future Library  για την ενίσχυση δημοσίων και δημοτικών βιβλιοθηκών, συνεισφέροντας με ικανό αριθμό νέων εκδόσεων και εγγραφές σε περιοδικά  γενικής παιδείας. Από το 2014 οργανώνει κύκλους επιμορφωτικών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς της Μέσης Παιδείας με τη συνεργασία του F.L., των κατά τόπους σχολικών συμβούλων και των Δημόσιων ή Δημοτικών Βιβλιοθηκών όπου τα σεμινάρια αυτά διεξάγονται. Επίσης, σε συνεργασία με τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) διοργανώνει κάθε χρόνο δώδεκα επιμορφωτικά σεμινάρια Ιστορίας  για εκπαιδευτικούς στο εντευκτήριο της  Εταιρείας Μελέτης Νέου Ελληνισμού «ΜΝΗΜΩΝ».

Στον παρακάτω χάρτη μπορείτε να δείτε όλες τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες που συμμετέχουν σε αυτή τη δράση του Future Library.

Με τη συνεργασία και την οικονομική ενίσχυση